We maakten er samen een geweldige start van. GEWOON SUPER!!

Filter
 • Inschrijvingen 2019 - 20

  Beste ouders,

  Voor de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 wordt momenteel de regelgeving aangepast.

  Van zodra alles duidelijk is, kan u op deze website meer lezen over de start van de inschrijvingen en de manier waarop deze zullen gebeuren.

  Hou de website verder in het oog en rond half januari zullen we u meer info kunnen geven.

  Alvast hartelijk dank voor uw interesse in onze school.

  Met vriendelijke groeten

   

  Meester Robbe

  Directeur

 • Muzische drie-daagse

  Beste ouders,

   

  Het derde leerjaar is goed aangekomen op hun bestemming! Klaar om te beginnen aan hun driedaags avontuur!

 • School gesloten op woensdag 30 november 2016

  Op woensdag 30 november 2016 hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag. De school is dan gesloten. Voor de leerlingen van onze school is er die dag ook geen ochtend- en namiddagopvang op school. Wie opvang nodig heeft, dient die dag naar De Klimop te gaan. Inschrijven (016/81.10.06.) is noodzakelijk.

 • Voorleesweek 2016

  Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Daarom willen we iedereen aansporen om voor te lezen. Onze Voorleesweek loopt van maandag 21 november 2016 t.e.m. vrijdag 25 november 2016.

 • Muzische driedaagse L3

  Onze leerlingen van het derde leerjaar zijn goed op hun bestemming aangekomen.

 • Wapenstilstand 2016

  Op vrijdag 11 november 2016 is de school gesloten (Wapenstilstand). De school organiseert dan ook geen ochtend- en avondopvang. De lessen gaan terug van start op maandag 14 november 2016 om 8u25.

 • Spaghettiavond 2015

  Wij danken de ouderraad en hun helpers - andere ouders en leerlingen van het 6de leerjaar - voor hun inzet voor onze school. Tevens willen wij ook iedereen bedanken die komen eten is voor hun steun aan onze school.

 • Spaghettiavond 2015

  Op zaterdag 21 november 2015 organiseert onze ouderraad opnieuw haar spaghettiavond. Meer info hierover is te vinden op de website van de ouderraad (cf. knoppenbalk hierboven). Wij wensen onze ouderraad alvast te bedanken voor dit smakelijk initiatief en voor hun sterk engagement voor onze school.

 • Wapenstilstand 2015

  Op woensdag 11 november 2015 is de school gesloten. Er is ook geen ochtend- en namiddagopvang op school. De lessen worden hervat op donderdag 12 november 2015 om 8u25.

 • 5 december

  Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint...

  Op vrijdag 5 december komt de goedheilig man ook op bezoek in onze school. Gelukkig - en vanzelfsprekend - zijn we allemaal braaf geweest...

 • Voorleesweek 2014

  Op zaterdag 22 november start de voorleesweek. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen. Bovendien is voorlezen de garantie voor een leven lang leesplezier. De Voorleesweek vindt in heel Vlaanderen plaats. Meer info vindt u op www.voorlezen.be .

 • Muzische driedaagse

  Onze derdeklassers zijn goed op hun bestemming aangekomen (9u40).

 • Schooldoorlichting

   Tijdens de week van 3 november 2014 werd onze school door de onderwijsinspectie doorgelicht. De volgende aspecten stonden in de focus:

  • kleuterschool: muzische vorming en taal
  • lagere school: muzische vorming en ICT
  • basisschool: zorg

  Onze school heeft van de inspecteurs een "advies 1" gekregen. Dat is een gunstig advies. Ze oordelen, dat onze instelling voldoende kwaliteitsvol handelt en sterk genoeg is om zelf de kwaliteit op te volgen en te verbeteren. Er komt dus geen opvolgingsdoorlichting.

  De doorlichtingsverslagen van alle doorgelichte scholen staan op de website http://onderwijs.vlaanderen.be/vind-een-online-doorlichtingsverslag.

  Ons doorlichtingsverslag kunt u downloaden door op de link te klikken.

 • Facultatieve verlofdag

  Op maandag 10 november 2014 maken we de brug en is de school gesloten. De lessen gaan terug van start op woensdag 12 november 2014 om 8u25.

 • Voetgangersexamen vijfde leerjaar

  Op vrijdag 7 november 2014 hebben onze leerlingen van het 5de leerjaar voetgangersexamen. Het traject loopt van de school naar de bibliotheek op de Grote Markt en terug.

 • Sponsortocht

  Op woensdag 5 november gaat onze sponsortocht door. De leerlingen van de lagere school strekken hun benen voor een goed doel. De opbrengst van deze tocht is ten voordele van de Tiense organisatie Bezorgd Om Mensen.

 • Sinterklaas

  Op donderdag 6 december komt de Sint in onze school op bezoek.

 • Muzisoc op 29 november

  Op donderdag 29 november was er in de namiddag onze 2de MUZISOC. Een muzische namiddag met klasoverschrijdende activiteiten.

  Bekijk wat sfeerbeelden.

   

 • Muzisoc 3 op 19 januari

  Op donderdag 19 januari was er in de namiddag onze 3de MUZISOC. Een muzische namiddag met klasoverschrijdende activiteiten.

  Bekijk wat sfeerbeelden.

   

 • Voorleesweek 2

  Ook deze week is het bij ons op school Voorleesweek. Voorlezen versterkt de band tussen ouders en kinderen en is goed voor de (taal)ontwikkeling en schoolprestaties van kinderen. En dat is niet alleen het geval bij kleine kinderen: ook wanneer kinderen zelf al kunnen lezen, heeft voorlezen zin. Meer info vind je op http://www.voorlezen.be/2012/voorleesweek.htm .

   
 • Videoboodschap van Sint!

  Oei, oei, oei... Sint heeft een boodschap voor ons. Alle Pieten zijn ziek en hebben rode Spaanse hond!!

   

 • De tutjesboom

   

  In onze tuin staat een boom… niet zomaar een boom… maar een Tutjesboom!


  In Denemarken bestaat er een jarenlange traditie waarbij peuters van drie jaar een tut komen hangen in een tutjesboom. Ons leek dat ook een fijn idee!!
  Als driejarige ben je geen baby meer en maak jij je klaar om op een dag naar school te gaan. Dit betekent onder meer het afstaan van de tutjes. Dit is een redelijk moeilijk moment voor de peuter, dus willen wij er een mooi ritueel van maken.

  Waarom?
  Ondanks dat de tut sust en de zuigbehoefte kalmeert, zijn er ook wel enkele nadelen aan verbonden. We willen met dit project kinderen met de leeftijd 2,5 en 4 jaar stimuleren om hun tut af te geven en dit om meerdere redenen:
  - Tutteren zorgt voor een ruimte tussen de bovenste en onderste tanden die op latere leeftijd voor problemen kan zorgen ( open beet)
  - Tutteren en ook duimzuigen kan tandontwikkeling verhinderen. Vooral het melkgebit maar later ook het definitieve gebit kunnen hiervan gevolgen ondervinden.
  - De spraakontwikkeling wordt afgeremd door het tutteren. Hoe eerder deze wordt afgegeven, hoe sneller de spraak zich kan ontwikkelen. Door de open beet kan de uitspraak van bepaalde klanken, zoals de –s, misgaan.
  - Kinderen die ’s nachts hun tut verliezen worden vaak wakker, wat dan weer nefast is voor de nachtrust van de ouders en voor het kind.

  Concreet?
  Het moment om afscheid te nemen van het tutje is daar… samen met mama of papa mag de kleuter de tutjes met een persoonlijk tekstje/brief/naam/tekening/foto… in de Tutjesboom hangen. De uil die boven in de boom woont, gaat over de tutjes waken.

   

  Juf Greet, juf Patricia en juf Els

 • Voorleesweek

  Van 17 tot 25 november 2012 is het Voorleesweek. Voorlezen versterkt de band tussen ouders en kinderen en is goed voor de (taal)ontwikkeling en schoolprestaties van kinderen. En dat is niet alleen het geval bij kleine kinderen: ook wanneer kinderen zelf al kunnen lezen, heeft voorlezen zin. Meer info vind je op http://www.voorlezen.be/2012/voorleesweek.htm .

 • Muzische driedaagse in Sint-Joris-Weert (vervolg)

  Onze leerlingen maken het goed en doen jullie de groetjes. Deze namiddag komen ze terug thuis.

 • Muzische driedaagse in Sint-Joris-Weert

  Onze leerlingen zijn goed toegekomen in Sint-Joris-Weert.

 • Ipad of tabletpc ?

  Bent u in het bezit van een IPAD of tabletpc? Mogen je kinderen er ook op werken... of hebben ze er zelf één? Op APPS IN DE KLASvindt u heel wat interessante apps voor kleuters tot leerlingen van het zesde leerjaar; sommigen gratis, anderen tegen een kleine kostprijs. Suc6 en veel educatief plezier!

 • Actie Milieu Op School "Afval" in CC De Kruisboog

  Vorig schooljaar was ons MOS-actiepunt "Afval". Op het schoolfeest (12 mei 2012) hebben we een tentoonstelling rond afval gehouden. Tot zondag 16 november 2012 staan die kunstwerkjes tentoongesteld in de exporuimte van CC De Kruisboog. Spring er gerust eens binnen, de toegang is gratis.

 • Actie Milieu Op School "Natuur" op de speelplaats

  Dit schooljaar gaat onze MOS-aandacht naar "Natuur". Vorig jaar hebben we rond "Afval" gewerkt. Onze ouderraad heeft tijdens de vakantie op de grote speelplaats een esdoorn gepland. Heel erg bedankt hiervoor!

 • Bezoek Monseigneur Léonard aan dekenaat Tienen

  Tijdens de eerste week van de adventsperiode komt Mgr. Léonard zijn Tiens dekenaat bezoeken. Op maandag zal hij onze VIA-scholen bezoeken en zal hij er met leerlingen en leerkrachten spreken. Voor onze zesdeklassers gaat hij voor in de eucharistie in de Sint-Germanuskerk.

 • Doorgang tussen tuin en grote speelplaats afgesloten op donderdag 10 november 2011

  Op donderdag 10 november 2011 zal de blauwe poort tussen de grote speelplaats en de tuin geplaatst worden. Deze doorgang is die dag dus afgesloten. De school is die dag enkel toegankelijk langs de Alexianenweg. Meer info vindt u in de brief (tabblad "documenten" en dan "algemene brieven" aanklikken). Onze excuses voor dit tijdelijk ongemak!

Winnaar van ...

Winnaar gouden medaille verkeer
Winnaar als Bingelschool
Wij zijn een MOS-school
Telefoonnummer school

Kalender

december 2021
zmdwdvz
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright © Patrick Liesenborghs 2014. All Rights Reserved.