Privacywetgeving

Via het keuzemenu ONZE SCHOOL vindt u de privacywetgeving van de scholen van het Schoolbestuur Sint-Paulus vzw terug.

Dit document is informatief. Bij vragen kan u steeds terecht bij de directie.

 

Filter
 • Vrije plaatsen schooljaar 2021 - 22

   

  K0 : Instapklas °2019 :   0 vrije plaats

  K1 : 13 vrije plaatsen

  K2 : 0 vrije plaatsen

  K3 : 2 vrije plaatsen

  L1 : 2 vrije plaatsen

  L2 : 1 vrije plaatsen

  L3 : 6 vrije plaatsen

  L4 : 6 vrije plaatsen

  L5 : 10 vrije plaatsen

  L6 : 0 vrije plaatsen

 • Wij bouwen aan jullie toekomst : onze toekomstige school!

 • Dikketruiendag 2020

 • Kaas- en wijnavond 9 februari

 • Vanaf donderdag 26 januari 2017 - Verkeershinder op de Leopoldvest

   

  Extra omleiding op Vesten door wegverzakking Leopoldvest

  25
  januari
  2017

  Het Agentschap Wegen en Verkeer stelde vandaag een wegverzakking vast op de Tiense binnenring ter hoogte van de Generaal Guffensstraat. Vanaf donderdagochtend 26 januari wordt de weg lokaal afgesloten voor herstellingswerken. 

  Het verkeer op de binnenring (richting suikerraffinaderij) zal op de Vesten kunnen blijven rijden. Voor het verkeer richting Leuvenselaan, dat door de werken aan de buitenring tijdelijk ook op de binnenring rijdt, wordt een omleiding voorzien via de Slachthuisstraat, Hamelendreef en Oplintersesteenweg. Wegen en Verkeer en de politie hebben deze omleiding woensdag, vrijwel onmiddellijk na het vaststellen van de verzakking, goedgekeurd

  Verzakking op ‘oud’ rijvak

  Wegen en Verkeer werkt op dit moment aan de buitenring van de Sliksteenvest en Leopoldvest. De wegverzakking bevindt zich aan de binnenring tussen beide vesten waar Wegen en Verkeer pas later in 2017 de werken zal aanvatten. De verzakking doet zich dus voor op een deel van de Vesten dat Wegen en Verkeer nog moet heraanleggen. Wegen en Verkeer onderzoekt in de komende dagen welke tijdelijke oplossingen mogelijk zijn, en hoe dit de verdere fasering van de werken zal beïnvloeden.

  Tijdelijk enkel nog verkeer op binnenring richting Sint-Truidensesteenweg

  Omdat het verkeer door de werken aan de Sliksteenvest en Leopoldvest ter hoogte van de Generaal Guffensstraat in beide richtingen al op de binnenring rijdt, moet Wegen en Verkeer bijkomende maatregelen nemen. Samen met de politie van Tienen werd beslist om het verkeer richting Sint-Truidensesteenweg gebruik te laten maken van de linkerrijstrook van de binnenring. Het verkeer richting Leuvenselaan, dat hier tijdens de werken aan de Vesten rijdt, moet een omleiding volgen via de Slachthuisstraat, Hamelendreef en Oplintersesteenweg.

 • School gesloten op maandag 6 februari 2017

  Op maandag 6 februari 2017 is de school gesloten omwille van een facultatieve verlofdag. De school organiseert die dag ook geen ochtend- of avondopvang. Wie opvang nodig heeft, kan in De Klimop terecht, maar dient dit daar wel goed op voorhand te melden (016/81.10.06.).

 • FLITS actie op 16 januari 2017

  Als je ook in de winter te voet of met de fiets naar school komt, maak je ook kans op een leuk FLITS gadget. Tijdens de campagne gaan enkele FLITS teams op pad om in elke provincie beloningen uit te delen aan de flinke winterstrapper! Kom dus zeker ook in de winter te voet of met de fiets naar school. Vandaag wist het FLITS team van onze school deze fietsers te belonen.

   

 • Pannenkoekenfeest - 2018

 • Pedagogische studiedag op woensdag 18 januari 2017 - school gesloten

  Op woensdag 18 januari 2017 is de school gesloten. Er is dan ook geen ochtend- of namiddagopvang voor onze leerlingen op school. Wie opvang wenst, dient contact op te nemen met De Klimop (016/81.10.06.).

 • Schoolfotograaf 2017 - individuele foto's

  Op vrijdag 13 januari 2017 komt de schoolfotograaf in de voormiddag langs. Er worden dan individuele foto's en foto's van broertjes en zusjes gemaakt, behalve van de peuters van K1a. 

  Voor de peuters van K1a wachten we tot na Hemelvaart - 31/05 - om een klasfoto, individuele foto's en foto's met broers of zusjes te maken, omdat iedereen dan voor dit schooljaar ingestapt is. 

 • School gesloten op woensdag 20 januari 2016

  Op woensdag 20 januari 2016 hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag en is de school gesloten. Er is die dag ook geen ochtend-, middag- en namiddagopvang op school. 

 • Schoolfotograaf

  Op vrijdag 15 januari 2016 komt de schoolfotograaf langs. Die dag zullen de leerlingen van alle klassen behalve K1a individueel gefotografeerd worden. Ook broers en zussen krijgen de mogelijkheid om samen op de foto te staan.

  Voor de individuele foto's van de peuters van K1a wachten we tot na Hemelvaart.(vrijdag 20 mei 2016).

 • Op zaterdag 7 februari 2015 nodigen we u graag uit op ons pannenkoekenfeest. De door de leerlingen gemaakte affiche vindt u hieronder.

 • Uitnodiging pannenkoekenfeest

 • School gesloten op vrijdag 30 januari 2015

  Op vrijdag 30 januari 2015 is de school omwille van een facultatieve verlofdag gesloten. Die dag wordt er op school ook geen ochtend- en avondopvang georganiseerd.

 • School gesloten op woensdag 21 januari 2015

  Op woensdag 21 januari 2015 is de school gesloten. De leerkrachten hebben die dag pedagogische studiedag. Die dag wordt er op school ook geen ochtend- en namiddagopvang georganiseerd.

 • Schoolfotograaf

  Op vrijdag 16 januari 2015 komt de schoolfotograaf langs om individuele foto's van de leerlingen te nemen. Ook broertjes en zusjes kunnen dan samen gefotografeerd worden. 

 • Pannenkoekenfeest - zaterdag 2 februari 2013

  Wij nodigen u graag uit op ons pannenkoekenfeest. Inschrijven kan nog via de knop in de balk hierboven.

 • "Dorus"

  Onze esdoorn werd door de MOS-juffen Marie-Louise, Octavie en Suzanne "Dorus" gedoopt. De foto's van onze boomborrel staan op deze website (keuzebalk hierboven --> Foto's --> en dan inloggen).

 • "Boomborrel"

  Wij nodigen u graag uit op onze "boomborrel". Deze kleine doopreceptie voor onze esdoorn gaat door op vrijdag 11 januari 2013 om 15u00 op de grote speelplaats. Alvast welkom! 

 • Milieu op school

 • Inschrijvingen tijdens de grote vakantie voor schooljaar 2011-2012

  Wij hanteren een inschrijvingsbeperking per leerjaar. We doen dit om het leerlingenaantal beheersbaar te houden, zodat we kwaliteit kunnen blijven garanderen. Hieronder vindt u een tabel met de maximumaantallen en de beschikbare inschrijvingsplaatsen. 

    

   

  Maximumaantallen per niveau (groep) voor schooljaar 2011-2012

   

  Lagere school

  Eerste leerjaar

  Tweede leerjaar

  Derde leerjaar

  Vierde leerjaar

  Vijfde leerjaar

  Zesde leerjaar

  Maximum capaciteit

  50

  50

  50

  50

  50

  50

  Aantal plaatsen

  volzet

  7

  11

  17

  1

  13

   

  Kleuterschool

  °2009

  °2008

  °2007

  °2006

   

   

  Maximum capaciteit

  50

  50

  50

  50

   

   

  Aantal plaatsen

  11

  volzet

  volzet

  5

   

   

  Situatie op 1 september 2011

   

   

 • Techniek Op School TOS

  TECHNIEK OP SCHOOL

 • Logo

   

                     

 • BINGEL, een online oefenplatform voor onze leerlingen

  Sinds kort heeft de uitgeverij VAN IN een online oefenplatform uitgebouwd. De kinderen van de lagere school kunnen hierop heel wat oefeningen maken die aansluiten bij onze leermethodes voor TAAL, SPELLING, FRANS en VERKEER. Zij kunnen op het platform via elke computer met een internetverbinding. De leerling krijgt meteen feedback, de leerkracht kan de feedback ook inkijken via de leerkrachtenmodule.

  In het agenda van elk kind zit een sticker met de logingegevens: schoolcode, klas, klasnummer en een wachtwoord.

 • Ligging school

  Basisschool Immaculata, Alexianenweg 25, 3300 TIENEN

  OPGELET! Tijdelijke school : Ooievaarstraat 30 in afwachting van onze nieuwbouw!

   

 • Vakantiedagen

   

  Klik hier voor het bekijken van onze jaarkalender!

   

 • Schoolfactuur

  De school bezorgt aan de ouders maandelijks een schoolrekening met vermelding van de aangekochte goederen: voor- en naschoolse opvang, drankjes, zwembeurten, activiteiten… We verwachten dat deze afrekening tijdig (14 dagen na factuurdatum) en volledig wordt betaald.

  Voor de meerdaagse activiteiten bestaat er een spaarformule: hiervan ontvangt u aparte schoolrekeningen, los van de maandelijkse schoolrekening. Ook deze zijn 14 dagen na factuurdatum te betalen.

  U kan de schoolrekening betalen via overschrijving met vermelding van de gestructureerde overschrijving onderaan de schoolrekening. Dit zorgt voor een correcte verwerking in de boekhouding. U kan de schoolrekening ook contant op het secretariaat in de school komen betalen.

  U kan er ook voor kiezen om de schoolrekeningen te betalen via Europese domiciliëring. De Centrale administratie zal u daarvoor de nodige documenten bezorgen.

  Ouders zijn, ongeacht hun burgerlijke staat, hoofdelijk gehouden tot betaling van de schoolrekening. Dat betekent dat we beide ouders kunnen aanspreken tot het betalen van de volledige rekening. De school kan niet ingaan op een vraag tot splitsing van de schoolrekening.

  Als er tussen de ouders onenigheid bestaat over het betalen van de schoolrekening, zal de school aan elk van hen een identieke schoolrekening versturen. Zolang het verschuldigde bedrag niet volledig betaald is, blijft elke ouder het volledige resterende saldo verschuldigd, ongeacht de afspraken die ze onderling gemaakt hebben. Als beide ouders een gedeelte van de schoolrekening betalen, gebruikt u best de gestructureerde mededeling niet. U vermeldt dan op de betaling de naam van uw dochter/zoon en ‘deel mama’ of ‘deel papa’. Dat maakt de latere opvolging iets gemakkelijker.

  Bij wie kan je terecht in verband met betalingsmoeilijkheden?

  Indien u echter problemen ondervindt met het betalen van de schoolrekening, kunt u best contact opnemen met de financieel beheerder Ellie Jakos (016/768410 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..)Het is de bedoeling dat er afspraken worden gemaakt over een aangepaste betalingswijze. Wij verzekeren in elk geval een discrete behandeling van uw vraag.

  Na uitputting van alle redelijke middelen zal de school echter de noodzakelijke rechtsmiddelen aanwenden.

  Stappenplan betaling schoolrekeningen:

  1. Schoolrekening met betalingstermijn van 14 dagen
  2. Openstaanderekening na de betalingstermijn:
  3. Eerste herinnering met betalingstermijn van twee weken
  4. Tweede herinnering met betalingstermijn van twee weken
  5. Telefonisch of persoonlijk contact. Van deze activiteit wordt een lijst bijgehouden ten behoeve van de bedrijfsrevisoren van de VZW Schoolbestuur Sint-Paulus.
  6. Bij blijvende niet-betaling wordt het dossier overgedragen aan het extern incassobureau TCM dat de verdere opvolging zal doen

   

  Betalingsherinneringen kosten vanaf schooljaar 2019 – 20  1,5 euro.

  Bij afwezigheden (bv. schoolreis uitgezonderd ziekte) en afzeggingen (bv. te laat afzeggen warme maaltijd) worden de gemaakte kosten aangerekend.

  Vanaf het schooljaar 2014-2015 kan u er ook voor kiezen om de factuur van uw dochter/zoon in uw mailbox te ontvangen.

  Opdat dit correct zou verlopen vult u het document ‘Leerlingenfacturatie’ correct in en bezorgt u het terug aan de school of via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Afwezigheden

  Leerlingen die ingeschreven zijn in een school en die leerplichtig zijn, moeten regelmatig aanwezig zijn in de school. 

  Leerlingen die onwettig afwezig zijn, verliezen het statuut van regelmatige leerling. Dat heeft gevolgen voor de school (de leerling telt niet meer mee voor de personeelsformatie en voor de toelagen) en voor de leerling zelf als die in het zesde leerjaar zit (hij kan geen getuigschrift basisonderwijs krijgen).

   

  De regelgeving bepaalt in welke situaties leerplichtige kinderen gewettigd afwezig kunnen zijn en welke de verplichtingen van de ouders en de school zijn.

   

  Wegens ziekte

  • Is een kind méér dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek dan is een medisch attest verplicht. 

  • Is het kind minder dan vier opeenvolgende kalenderdagen ziek, dan is een briefje van de ouders voldoende. Zo’n briefje van de ouders kan slechts 4 keer per schooljaar.

  • Is het kind chronisch ziek, dan nemen de ouders contact op met de school en het CLB. 

  • Consultaties ( zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts) moeten zoveel mogelijk buiten de schooluren plaats vinden.

   

  De ouders verwittigen de school zo vlug mogelijk en bezorgen het ziektebriefje aan de klastitularis. De school zal het CLB contacteren bij twijfel over een medisch attest.

   

  Andere afwezigheden

  Soms moet een kind om een andere reden afwezig zijn. De ouders bespreken dit op voorhand met de directie. Het betreft hier afwezigheid wegens:

   

  • Het overlijden van een persoon die onder hetzelfde dak woont of van een bloed- en aanverwant tot en met de tweede graad;

  • Het actief deelnemen in het kader van een individuele selectie of lidmaatschap van een vereniging of culturele en/of sportieve manifestaties;

  • De deelname aan time-out-projecten;

  • In echt uitzonderlijke omstandigheden afwezigheden voor persoonlijke redenen voor maximum 4 al dan niet gespreide halve dagen per schooljaar.

   

  Opgelet:  het is niet de bedoeling dat aan ouders toestemming gegeven wordt om vroeger op vakantie te vertrekken of later uit vakantie terug te keren. De leerplicht veronderstelt dat een kind op school is van 1 september tot en met 30 juni.

   

  Problematische afwezigheden

  De school verwittigt de ouders van elke niet-gewettigde afwezigheid. 

  Na meer dan 5 halve dagen problematische afwezigheden stelt de school samen met het CLB een begeleidingsdossier op. De ouders worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan gevolgen hebben voor het verkrijgen en behouden van de schooltoelage.

   

 • De nieuwe schoolsite met moderne mogelijkheden

  U vindt hierop uiteraard alle nodige informatie terug. Er zijn een paar nieuwigheden.

  In het TOPMENU vindt u:

  • heel wat documenten, brieven, uitnodigingen e.d. terug als u bovenaan klikt op de knop DOCUMENTEN.

Copyright © Patrick Liesenborghs 2014. All Rights Reserved.