Privacywetgeving

Via het keuzemenu ONZE SCHOOL vindt u de privacywetgeving van de scholen van het Schoolbestuur Sint-Paulus vzw terug.

Dit document is informatief. Bij vragen kan u steeds terecht bij de directie.

 

Filter
 • We maakten er samen een geweldige start van. GEWOON SUPER!!

 • Jaarthema schooljaar 2021 - 2022

 • Werking van onze school : Wegwijs 2019 - 20

  Uitleg over ons opvoedingsproject, over onze schoolorganisatie en over het schoolreglement vindt u in onze “Wegwijs 2019 - 20”. 

  Deze kunt u hier online raadplegen : Wegwijs 2019 - 20

    

  Indien u een papieren versie wenst van het schoolreglement mag u deze steeds vragen op het secretariaat!

 • Schoolbrochure 2018-2019

  De nieuwe schoolbrochure 2018-2019 is terug te vinden bij de DOCUMENTEN in de map 'Informatieve documenten'.

 • Strapdag 2017

  Op vrijdag 22 september 2017 neemt onze school deel aan de "Strapdag" (Stap- en trapdag). Tijdens deze dag hopen we zoveel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school zien te komen. Meer info over dit initiatief vindt u op http://www.octopusplan.info/campagnes/strapdag/.

 • School gesloten op woensdag 28 september en maandag 3 oktober 2016

  Onze school is gesloten op woensdag 28 september 2016 (pedagogische studiedag) en op maandag 3 oktober 2016 (facultatieve verlofdag). Die dagen organiseert de school voor onze leerlingen ook geen ochtend-, middag- en avondopvang. 

 • Strapdag 2016

  Op vrijdag 16 september 2016 neemt onze school deel aan de "Strapdag" (Stap- en trapdag). Tijdens deze dag hopen we zoveel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school zien te komen. Meer info over dit initiatief vindt u op http://www.octopusverkeersland.be/strapdag/ .

 • Warme maaltijden en drank op school

  Vanaf maandag 5 september 2016 kunnen er terug warme maaltijden en drank (water of melk) op school genomen worden. 

 • Pedagogische studiedag & facultatieve verlofdag - school gesloten

   

  Op woensdag 30 september en maandag 5 oktober is onze school gesloten en wordt er voor onze leerlingen ook geen ochtend-, namiddag- en avondopvang georganiseerd. De Klimop neemt die dagen de opvang van ons over. Inschrijven voor de opvang van De Klimop dient bij Kristel of Erna te gebeuren (016/81.10.06.).

   

 • Muzische driedaagse

  Onze leerlingen van het 3de leerjaar zijn goed aangekomen.

 • Strapdag op vrijdag 18 september 2015

  Op vrijdag 18 september 2015 neemt onze school deel aan de "Strapdag" (Stap- en trapdag). Tijdens de Strapdag, die samenvalt met de Europese autoluwe week, hopen we graag zoveel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school zien komen.

 • Warme maaltijden en drankjes op school

  Vanaf maandag 7 september 2015 kunnen de leerlingen terug warme maaltijden en drankjes op school krijgen.

 • Jaarthema VIA Immaculata - schooljaar 2015-2016

   

   

  In onze school

   

  zit het snor!

   

   

   

   Klik op de afbeelding om de flashmob te bekijken.

 • Eerste schooldag

  Met een flashmob hebben de juffen en meesters laten zien dat bij ons alles snor zit...

 • Nieuwe algemene mailadressen secretariaat en directie

  De school is van internetprovider veranderd. De algemene mailadressen om contact te zoeken met het secretariaat en de directie zijn daardoor gewijzigd. Hieronder vindt u de nieuwe mailadressen:

  • algemeen secretariaatsadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (oud) is nu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nieuw)
  • algemeen directieadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (oud) is nu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (nieuw)

  De directeur blijft ook bereikbaar via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 • Schoolfotograaf - individuele foto's

  Op woensdag 1 oktober 2014 komt de schoolfotograaf langs. Hij zal individuele foto's van de kinderen van de kleuterschool en lagere school maken. De kleuters van K1a (juf Els) zullen pas op vrijdag 29 mei gefotografeerd worden.

 • Strapdag op vrijdag 19 september 2014

  Op vrijdag 19 september 2014 neemt onze school deel aan de “Strapdag” (Stap- en trapdag). Tijdens de Strapdag, die samenvalt met de Europese autoluwe week, willen we graag zoveel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school zien komen.

 • De Tutjesboom

   

  In onze tuin staat een boom… niet zomaar een boom… maar een Tutjesboom!


  In Denemarken bestaat er een jarenlange traditie waarbij peuters van drie jaar een tut komen hangen in een tutjesboom. Ons leek dat ook een fijn idee!!
  Als driejarige ben je geen baby meer en maak jij je klaar om op een dag naar school te gaan. Dit betekent onder meer het afstaan van de tutjes. Dit is een redelijk moeilijk moment voor de peuter, dus willen wij er een mooi ritueel van maken.

  Waarom?
  Ondanks dat de tut sust en de zuigbehoefte kalmeert, zijn er ook wel enkele nadelen aan verbonden. We willen met dit project kinderen met de leeftijd 2,5 en 4 jaar stimuleren om hun tut af te geven en dit om meerdere redenen:
  - Tutteren zorgt voor een ruimte tussen de bovenste en onderste tanden die op latere leeftijd voor problemen kan zorgen ( open beet)
  - Tutteren en ook duimzuigen kan tandontwikkeling verhinderen. Vooral het melkgebit maar later ook het definitieve gebit kunnen hiervan gevolgen ondervinden.
  - De spraakontwikkeling wordt afgeremd door het tutteren. Hoe eerder deze wordt afgegeven, hoe sneller de spraak zich kan ontwikkelen. Door de open beet kan de uitspraak van bepaalde klanken, zoals de –s, misgaan.
  - Kinderen die ’s nachts hun tut verliezen worden vaak wakker, wat dan weer nefast is voor de nachtrust van de ouders en voor het kind.

  Concreet?
  Het moment om afscheid te nemen van het tutje is daar… samen met mama of papa mag de kleuter de tutjes met een persoonlijk tekstje/brief/naam/tekening/foto… in de Tutjesboom hangen. De uil die boven in de boom woont, gaat over de tutjes waken.

   

  Juf Greet, juf Ann L en juf Els

 • Pedagogische studiedag = school gesloten

  Op woensdag 17 september 2014 hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag. De leerlingen hebben dan geen school en de school is dan ook gesloten. Tijdens de voormiddag verzekert De Klimop (016/811006) de opvang. Inschrijven is noodzakelijk. Vanaf de middag neemt onze VIA-opvang de oudste kleuters en de leerlingen van de lagere school van hen over. Onze namiddagopvang is dus wel open.

 • Openklasdag eerste leerjaar

  Op woensdag 10 september 2014 nodigen we de ouders van het 1ste leerjaar graag uit op onze openklasdag.

 • Warme maaltijden en drankjes op school

  Vanaf donderdag 4 september 2014 kan er op school terug warm gegeten worden en zal de school terug drank (melk en water) aanbieden. Het water tijdens het middageten is gratis.

 • Facultatieve verlofdag - School gesloten

  Op maandag 1 oktober 2012 zal de school gesloten zijn. De VIA-scholen hebben op die dag hun facultatieve verlofdag.

 • Pedagogische studiedag - school gesloten

  Op vrijdag 21 september 2012 is het pedagogische studiedag voor de leerkrachten. Zij gaan op schoolbezoek in Daltonschool "De Lotus" in Gent. De school is dus vrijdag gesloten.

 • De eerste schooldag

  De eersteschooldag   maandag 3 september 2012

 • Uit de startblokken

  De spits is van het schooljaar afgebeten. Je kan heel wat foto's bekijken via het fotoalbum. Inloggen is een must. Voor ouders van nieuwe kinderen op onze school, vraag de gebruikersnaam en het wachtwoord aan juf of meester van je kind.

 • Geen school op vrijdag 30 september 2011

  Op vrijdag 30 september 2011 hebben onze leerlingen een dagje vrijaf. De leerkrachten hebben die dag hun pedagogische studiedag. De school is dus gesloten!

 • MOS-actie "Afval"

  Onze MOS-actie rond afvalbeperking is dankzij jullie massale medewerking succesvoller dan voorzien. Deze week produceerde onze school 1 rolcontainer afval. Voor onze MOS-actie waren dat altijd 2 volle rolcontainers! Proficiat allemaal en bedankt!

 • MOS-actie "Afval"

  Op maandag 19 september 2011 startte onze MOS-actie rond afvalbeperking. Wij willen jullie bedanken voor de goede start en voor jullie medewerking (koekendoosjes, drinkflesjes, brooddoosjes...) aan deze actie.

 • MOS-actie "Mobiliteit"

  Vandaag doet onze school mee aan de "Strapdag" en nemen we onze nieuwe fietsenparking in gebruik. Ouders en kinderen, bedankt om met zovelen aan deze actie mee te doen!

 • MOS-actie "Afval"

  Op maandag 19 september 2011 ging onze MOS-actie rond afvalvermindering van start. Het MOS-team liet weten, dat meer dan 90% van de kinderen al in orde was. Proficiat hiervoor! En ouders... bedankt voor jullie medewerking!

 • MOS-actie "Afval"

  Vandaag ging onze MOS-actie rond afvalvermindering van start. Het MOS-team liet weten, dat meer dan 90% van de kinderen al in orde was. Proficiat hiervoor! En ouders... bedankt voor jullie medewerking!

 • Wat is MOS?

    

  “MOS” groeit niet enkel tussen de stenen maar ook hier op school

  Het staat voor Milieu Zorg Op School

  Mos is een milieuproject dat scholen op weg helpt bij het uitwerken van een eigen milieuproject op school.
  Binnen dit project kan de school voor verschillende thema’s kiezen … vorig jaar kozen we voor MOBILITEIT, dit jaar gaan we voor afval

   

                                                  

  Waarom MOS ??

  Een school die in dit project stapt

  • Maakt kinderen en ouders milieubewuster
  • Werkt leergebied en klasoverschrijdend
  • Biedt leerlingen en leerkrachten de kans om op een andere manier samen te werken
  • Biedt educatieve acties met de klas, school en daarbuiten

   

   

  Het is de hoogste tijd ….Want …

   

  WIJ ZIJN HET MOE

    

  ONZE MOND BLIJFT VANAF MAANDAG 19 

    

  SEPTEMBER TOE !!

    

   

  Onze vuilnisbakken gaan in STAKING… en wij moeten op zoek naar een alternatief ….

   

   

 • Inschrijvingen voor schooljaar 2012-2013 Backup

  Dit schooljaar voorzien wij een prioritaire inschrijving voor broers en zussen van 9 januari 2012 t.e.m. 31 januari 2012 en voor GOK-leerlingen (gelijke onderwijskansen) van 23 januari 2012 t.e.m. 31 januari 2012. Gedurende die “sperperiode” schrijft de school geen andere kinderen voor volgend schooljaar in.

   

  Vanaf woensdag 1 februari 2012 start de algemene inschrijving voor volgend schooljaar (2012-2013).

   

  Wij hanteren opnieuw een inschrijvingsbeperking per leerjaar. We doen dit om het leerlingenaantal beheersbaar te houden, zodat we kwaliteit kunnen blijven garanderen. Hieronder vindt u een tabel met de maximumaantallen en de beschikbare inschrijvingsplaatsen. 

    

   

  Maximumaantallen per niveau (groep) voor schooljaar 2011-2012

   

  Lagere school

  Eerste leerjaar

  Tweede leerjaar

  Derde leerjaar

  Vierde leerjaar

  Vijfde leerjaar

  Zesde leerjaar

  Maximum capaciteit

  50

  50

  50

  50

  50

  50

  Aantal plaatsen

  volzet

  7

  11

  17

  1

  13

   

  Kleuterschool

  °2009

  °2008

  °2007

  °2006

   

   

  Maximum capaciteit

  50

  50

  50

  50

   

   

  Aantal plaatsen

  11

  volzet

  volzet

  5

   

   

  Situatie op 1 september 2011

 • Algemene brieven voor de ouders

  Brieven met mededelingen van de directie vindt u op deze website: kies tabblad "Documenten" en ga vervolgens naar de map "Algemene brieven".

Copyright © Patrick Liesenborghs 2014. All Rights Reserved.